ciasto przepis
Przepisy

Ślimaki z ciasta francuskiego

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • szynka
  • ser żółty
  • ketchup
  • oregano

Przygotowanie:

  1. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem (u mnie pikantny).
  2. Posypujemy oregano.
  3. Na całości ciasta układamy najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki.
  4. Całość zawijamy (łapiemy za dłuższy brzeg i rolujemy).
  5. Kroimy na plasterki o szerokości ok. 1,5 cm
  6. Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
  7. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200C i pieczemy ok. 15-20 minut (do zarumienienia).

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *