Kilka miesięcy temu pisaliśmy na naszym fanpage’u o lokalu Pasta Fresca. Pod postem pojawiło się kilka pozytywnych komentarzy więc postanowiłem wybrać się i skosztować ich dań.
Najpierw kilka słów o samej restauracji i kuchni. W lokalu zjemy smaki włoskiej kuchni, na własne oczy możemy zobaczyć jak wyrabiany jest makaron jak i robione jest nasze danie. Oprócz tego lokalizacja jest idealna dla osób, które studiują w okolicy lub mieszkają w akademikach.
Przejdźmy jednak do oceny zamówionego jedzenia.
Piadina (placek z mozzarellą, rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską) – koszt 16 zł
Zacznijmy od oceny ciasta. Było miękkie, ale zarazem lekko chrupiące. Dodatki znajdujące się w środku były świeże, ser mozzarella ciągnący. Określając wszystko jednym słowem było smacznie.

Alfredo (śmietana kremowa, ser Grana Padano) – koszt 15 zł
Drugim zamówionym daniem był makaron w sosie śmietanowym, posypany serem Grana Padano, podany w boxie. W mojej ocenie makaron był al dente, czyli taki jaki powinien być, ale w tym wszystkim brakowało smaku. Według mnie, otrzymana porcja, co do jakości i ceny nie jest adekwatna.

Podsumowując, jeżeli kiedykolwiek Wam przyjdzie spróbować Piadine to bardzo zachęcam, natomiast, co do samego makaronu mam pewne wątpliwości. Na pewno jeszcze raz odwiedzę lokal, aby zostały one rozwiane.
Ocena: (6,5 / 10)
Pasta Fresca
ul. Kordeckiego 8
Facebook: Pasta Fresca