sałatka z zupek chińskich
Przepisy

SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH

Sałatka z zupek chińskich to oryginalne i sycące danie, które łączy w sobie orientalne smaki z europejską świeżością. Jej charakterystyczny smak wynika z połączenia chrupiących tekstur i aromatycznych przypraw, co sprawia, że jest wyjątkowo apetyczna i wyrazista. Sałatka ta jest lekka, a jednocześnie zaspokaja głód, dzięki czemu idealnie nadaje się na lunch czy kolację. Można ją podawać na różnego rodzaju imprezach, spotkaniach rodzinnych czy piknikach, gdzie z pewnością zachwyci gości swoją niebanalnością. Doskonale komponuje się z daniami z grilla, dodając egzotycznego akcentu do menu. Jej przygotowanie jest szybkie i proste, co czyni ją atrakcyjną opcją dla osób ceniących sobie smaczne i łatwe w przyrządzeniu potrawy. Sałatka z zupek chińskich to świetny sposób na wprowadzenie do codziennego menu nowych, egzotycznych smaków.

Składniki:

  • 2 zupki chińskie (najlepiej zielone vifon)
  • 2-3 piersi z kurczaka
  • pół puszki kukurydzy
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Kruszymy zupki.
  2. Wsypujemy do nich przyprawy z torebki bez oleju.
  3. Zalewamy zupki gorącą wodą, niewielką ilością wody, tak aby wsiąkła w makaron i przykrywamy.
  4. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez żadnych przypraw (na biały kolor).
  5. Makaron, kurczaka i kukurydze wrzucamy do jednej miski, dodajemy majonez oraz pieprz i sól do smaku.
  6. Na koniec wstawiamy wszystko do lodówki na 1-2 godziny.

I gotowe, smacznego!

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *