przepisy
Przepisy

FASZEROWANE PIECZARKI

Świetny i szybki pomysł na imprezową przekąskę, zrób je a zaskoczysz znajomych! Na dobrą sprawę pieczarki można nadziać wszystkim co znajdziemy w lodówce, ogranicza nas jedynie wyobraźnia. W poniższej wersji mamy pieczarki faszerowane szynką i serem.

Składniki:

  • Pieczarki
  • Ser
  • Szynka
  • Sól
  • Pieprz
  • Słodka papryka
  • Oregano

Przygotowanie:

  1. Odkrajmy nóżki i obieramy pieczarki.
  2. Drążymy środek, aby było miejsce na farsz.
  3. Ser kroimy na małe kawałki lub trzemy na tarce.
  4. Szynkę kroimy w kostkę.
  5. Ser i szynkę dodajemy do środka pieczarek.
  6. Posypujemy po wierzchu serem i przyprawami.
  7. Wkładamy tak przygotowane pieczarki do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 10 minut.

I gotowe! Pozostaje mi jedynie życzyć smacznego!

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *