Świetny i szybki pomysł na imprezową przekąskę, zrób je a zaskoczysz znajomych! Na dobrą sprawę pieczarki można nadziać wszystkim co znajdziemy w lodówce, ogranicza nas jedynie wyobraźnia. W poniższej wersji mamy pieczarki faszerowane szynką i serem.
Składniki:
- Pieczarki
- Ser
- Szynka
- Sól
- Pieprz
- Słodka papryka
- Oregano
Przygotowanie:
- Odkrajmy nóżki i obieramy pieczarki.
- Drążymy środek, aby było miejsce na farsz.
- Ser kroimy na małe kawałki lub trzemy na tarce.
- Szynkę kroimy w kostkę.
- Ser i szynkę dodajemy do środka pieczarek.
- Posypujemy po wierzchu serem i przyprawami.
- Wkładamy tak przygotowane pieczarki do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 10 minut.
I gotowe! Pozostaje mi jedynie życzyć smacznego!